Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Musica: "Vores levende jord"

OKT
09

Koncert med Musica: "Vores levende jord"


Dato Søndag d. 9. oktober 2022, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Sted Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Medvirkende
Kammerkoret Musica
Pris
Gratis
Koncert med Musica: "Vores levende jord"

Vores levende jord – en koncert om klimaforandringerne Kammerkoret Musica dirigeret af Filipe Carvalheiro – oplæser sognepræst Mette Gramstrup.

“Vores levende jord” er en koncert, der taler til både fornuft og følelser, og Musicas mål er, at oplevelsen vil efterlade publikum med (fornyet) inspiration til at være med til at redde vores klode.

Luften bliver varmere, skovene brænder, isen smelter, og det er tydeligt at noget er ude af balance. Gennem musik, lys og tekst fortælles en historie om, hvordan de fire elementer forandrer sig og påvirker menneskers liv.

Koncerten er inddelt i fire afsnit – luft, jord, ild og vand. I hvert afsnit vil publikum blive præsenteret for korværker, der på forskellig vis behandler elementerne. Sangene bindes sammen af en mosaik af uddrag af religiøse tekster om skabelsen og elementerne, videnskabelige fakta og øjenvidneberetninger, der tilsammen afspejler spændingen mellem frygt og håb, som vi alle står over for.

Koncerten er struktureret omkring den unge canadiske komponist Katerina Gimons eksperimenterende korværk “Elements”, hvis 4 satser er navngivet efter elementerne. Desuden synges satser af bl.a. Eriks Esenvalds, Monteverdi, Vagn Holmboe, Joan Szymko og Ola Gjeilo. Sognepræst Mette Gramstrup medvirker som oplæser – og Filipe Carvalheiro dirigerer.

Der er gratis adgang. Koncerten er støttet af DOF’s Musikpulje

Lidt om de medvirkende:

Kammerkoret Musica blev dannet i 1986 og har siden udviklet sig til at være et af landets førende kammerkor. Koret består af ca. 25 ambitiøse amatørsangere mellem 30 og 55 år og dirigeres af portugisiske Filipe Carvalheiro. Koret giver 10-15 koncerter om året, og en tilbagevendende del af Musicas repertoire er musik fra renæssancen og det 20.-21. århundrede. Koret arbejder løbende på at udfordre den traditionelle klassiske koncertform, bl.a. ved at opføre temakoncerter i samarbejde med professionelle fra andre faggrupper. 

Portugisiske Filipe Carvalheiro har været korets dirigent siden 2009. Musica gav senest koncert i Trekroner Kirke i juni 2020.

Mette Gramstrup har været sognepræst ved Kristkirken på Vesterbro i mere end 35 år. I alle årene har hun arbejdet med at formidle kristustroens gudsbilleder i en nutidig og sprogligt genkendelig klædedragt og bl.a. fastholdt et fokus på formidling børn og unge.